[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Building difficulties under OSX



Nigel Spon wrote:
> Hello,
>
> I seem to be building RTEMS 4.8 for PowerPC successfully under Mac  
> OSX, but I'm a bit perplexed by the the configure/make process, which  
> doesn't seem to be producing anything usable, or any errors. I suspect  
> I have done something wrong, but I can't figure out what. I have a  
> working toolchain, I'm following the "Getting Started" manual, and I'm  
> issuing the commands:
>
> mkdir build-rtems
> cd build-rtems
> ./rtems-4.8.0/configure --prefix=/tmp/trial --enable-cxx -- 
>   
 ^^^^^
I'm going to assume that ./rtems-4.8.0/configure is just a typo, and 
that the actual command was ../rtems-4.8.0/configure

> target=powerpc-rtems4.8 --disable-sim --enable-rtemsbsp=virtex
> make all install
>
> I get lots of activity, no apparent errors, and at the end of the  
> process in /tmp/trial I find:
>
> - a /bin directory containin a number of small tools
> - a /make directory with some .cfg files and some templates
>   

/tmp/trial/bin should contain your cross-platform tools 
(powerpc-rtems4.8-gcc, powerpc-rtems4.8-ld, etc)

I use a mac also. However, I build rtems (+ tools) for the i386 BSP and 
my install directory looks like this:
    chabotd at opi2043-001-->ls -F /opt/rtems/
    bin/  i386-rtems/  include/  info/  lib/  libexec/  make/  man/  share/

If the construction of your cross-platform toolchain didn't produce a 
similar structure, then that's the step(s) you probably need to revisit.


-- dc